Tájékoztató gépjárműadóról

Tisztelt Adózók!

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény rendelkezéseinek hatálybalépését követően 2021. január 1-től a gépjárműadóval kapcsolatos teljes körű hatósági ügyintézést az állami adóhatóság (NAV) látja el.
A 2021. január 1-től kezdődő időszakra fizetendő gépjárműadót az állami adó- és vámhatóság által kiadott határozat alapján kell megfizetni a NAV számlájára.
Az önkormányzati adóhatóság 2021. január 1-től tájékoztatást nem tud adni, kérjük, hogy kérdéseikkel az állami adóhatósághoz forduljanak.
A 2021. előtti időszakra vonatkozó gépjármű kötelezettségek esetében önkormányzati adóhatóságunk jár el.
Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény rendelkezéseinek hatálybalépését követően (2021.01.01-től) az adózó a helyi iparűzési adóról szóló adóbevallási kötelezettségét – ideértve az adóbevallás kijavítását és az önellenőrzéssel való helyesbítést – és az adóelőlegről szóló bevallási kötelezettségét kizárólag az állami adóhatósághoz elektronikus úton, az állami adóhatóság (NAV) által rendszeresített elektronikus nyomtatványokon az Állami Nyomtatványkitöltő Programon (ÁNYK) keresztül teljesítheti.
Az e-önkormányzat portál helyi iparűzési adó űrlapjai központilag visszavonásra kerülnek.
Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

dr. Tóth Andrea s.k.
jegyző

Kiss Péter
Kiss Péter
Articles: 222