Európai Mobilitási Hét

Idén is csatlakoztunk az európai kezdeményezéshez, amely keretében a következő programok kerülnek megrendezésre Mezőszentgyörgyön:

szeptember 16. péntek
Közlekedj környezetbarátan! nap. Aki teheti kerékpárral, gyalog, görkorcsolyával, rollerrel, stb. menjen az óvodába, az iskolába, a munkahelyére.

szeptember 17. szombat
Fogathajtó verseny a Bocskai utcai pályán. Lehetőség lesz totót kitölteni mobilitás témakörében. A hibátlan kitöltők között ajándékot sorsolunk ki szeptember 22-én.

szeptember 18. vasárnap 15.00
Kerékpártúra a Magaspartra. Gyülekező a művelődési ház előtt. A túrán csak 12 éven felüliek vehetnek részt megfelelően működő és felszerelt kerékpárral. Innivalót mindenki hozzon. Táv: kb. 25 km.

szeptember 19. hétfő 16.00
Rajzverseny a könyvtárban mobilitás témakörben. A rajzot a helyszínen kell elkészíteni, szabadon választott technikával A4-es méretben. Rajzlapot biztosítunk, minden más eszközt hozni kell.

szeptember 20. kedd 16.00
Filmvetítés a mobilitással kapcsolatban gyerekeknek. Ráadás mesefilmmel!

szeptember 21. szerda 15.00
Volkswagen bemutató a művelődési háznál Márkus Lajossal.

szeptember 22. csütörtök 16.00
Útlezárás a Kukollai út Eötvös és Rákóczi utca közötti szakaszán. Kerékpáros akadálypálya, valamint kerékpártúra Balatonfőkajárra. A túrán csak 12 éven felüliek vehetnek részt megfelelően működő és felszerelt kerékpárral. Innivalót mindenki hozzon. Táv: kb. 15 km.

Kiss Péter
Kiss Péter
Articles: 228