Gesztenyés Óvoda

Elkészült az óvoda energetikai korszerűsítése

2020. szeptember 11-én megtörtént a Mezőszentgyörgyi Gesztenyés Óvoda felújításának műszaki átadás-átvétele, a kivitelező SOMA-TEAM Kft. és Németh László műszaki ellenőr jelenlétében.

A régi kerítés is új festést kapott

A Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása keretében 30 millió forintos támogatással valósulhatott meg az óvoda épületének korszerűsítése.

A felújítás keretében megújult a tetőhéjazat, külső homlokzati hőszigetelést, és födémszigetelést kapott az épület, valamint egy napelemes rendszer is telepítésre került, amely az épület villamoshálózatára fog termelni.

Megújult tetőhéjazat, és homlokzati szigetelés

A korszerűsítés célja egyrészt az épület esztétikai megjelenésének javítása, valamint a rezsi költségek minimalizálása volt.

A beruházás kivitelezése közben a kerítés új festést kapott, valamint az oldalsó és hátsó, már balesetveszélyes kerítés is megújult. Ez utóbbi az EFOP-3.9.2 pályázat keretében.

Az új oldalsó kerítés

A felújítás nem áll meg, hiszen az étkező rész felújítása még vissza van, amelyre már be is adtuk pályázatunkat a Magyar Falu Program keretében.

Az oviudvar még az ősz folyamán tovább fog fejlődni, hiszen a Magyar Falu Programban udvarfejlesztésre közel 5 millió forintos támogatást kaptunk. Még októberben elkészül az öntött gumis motorospálya, valamint decemberig az új játékok is telepítésre kerülnek, egy Kneipp-ösvénnyel együtt. (Sajnos a nagy fenyőtől és a hatalmas tujától az előkertben meg kell, hogy váljunk, de helyettük új növényeket fogunk telepíteni, nem csak az ovinál, hanem a település több részén is.)

Több fotó:

Kiss Péter
Kiss Péter
Articles: 221