Polgárőrség

Mezőszentgyörgyi Polgárőrszövetség

A polgárőrség elnöke: Krista István

A polgárőrség címe: 8133 Mezőszentgyörgy, Eötvös u. 27.

A polgárőrséget azok a mezőszentgyörgyi és szomszédos települési polgárok alapították meg 2003-ban, akik saját bőrükön is érezve a közbiztonság folyamatos romlását, tenni akartak ellene. Célul a bűncselekmények megelőzését, a közrend védelmét és a közbiztonság javítását tűzték maguk elé. A kezdet nem volt könnyű. Mindössze tucatnyian, munka után szabadidejük és családjuk rovására kezdték el éjszakánként saját autókkal járőrözni a falu utcáin. Alig volt felszerelés, de a hiányosságokat elszántsággal pótolták. Igyekezeteket rövidesen siker koronázta, több bűnözőt  tetten értek és egyre több bűncselekményt sikerült megakadályozniuk.

Az eltelt években jó kapcsolatokat építettek ki a térségi rendőrséggel, a falu lakóival. Együttműködési megállapodást kötöttek a Fejér Megyei rendőrkapitánysággal, a Magyar Postával és a helyi önkormányzattal.

Ügyeleti telefonszámuk: (30/6212544), amelyen éjjel-nappal fogadják a hívásokat.

Szeretnék elkezdeni és minél több gyereket bevonni az Ifjú Polgárőr mozgalomba és nagy gondot fordítani tagjaik képzésére. Támogatják a SZEM (Szomszédok Egymásért Mozgalom) kialakulását.

Fontosnak tartják a drogprevenciós tevékenységet, hiszen településünk ebből a szempontból mérsékelten fertőzött területek közé tartozik. Ezért szeretnének kidolgozni egy általános iskolai drogprevenciós programot, ami más területeken már sikerrel fut. Szeretnék ha az iskolában is partnerek lennének ebben.

Kiszélesedett tevékenységi körük miatt bővítenék a létszámunkat is, ezért várnak minden nagykorú, büntetlen előéletű magyar állampolgárt, aki hajlandó szabadidejének egy részét feláldozni azért, hogy lakókörnyezetünk biztonságosabb legyen! Nem csak a járőrtevékenységben, hanem más területeken is várják a segíteni, közreműködni szándékozók jelentkezését akár e-mailben, akár a 30/213-7215 telefonszámon.

Már a megalakulásuk óta kiemelt közhasznúságú egyesületként működnek, így a támogatóknak biztosított adókedvezmények miatt már vállalkozóknak, cégeknek is kifizetődő lehet támogatni őket.