MASZK

M.A.SZ.K. – Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör Egyesület

Az egyesület elnöke: dr. Tóth Andrea

Az egyesület címe: 8133 Mezőszentgyörgy, Eötvös u. 17.

 

A Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör jelenlegi formájában 1999 óta működik. Pillanatnyilag 15 tagja van a társulatunknak.

A rendező dr. Tóth Andrea, a színjátszó kör lelke, aki kezdetektől fogva terelget bennünket, intézi a társulati ügyeinket és közben instrukcióival segíti színészeinket a szerepek tökéletes megformálásában.

Többnyire vígjátékokat, bohózatokat játszunk, de repertoárunkban szerepelnek népszínművek, drámák, mesefeldolgozások és kabaréjelenetek. A premiereket elsősorban Mezőszentgyörgyön, a színjátszó kör otthonában, a névadó településen tartjuk, de az Enyingi Kistérség és a többi környékbeli település lakosai is jól ismernek már minket. Emiatt gyakran kapunk felkéréseket különböző rendezvényeken (például falunapokon, színházesteken, nemzeti, karácsonyi, mikulásnapi, húsvéti és egyéb helyi ünnepeken) való részvételre, ahol így lehetőségünk nyílik szélesebb körben a darabok bemutatására.

A társulatunkban több korosztály is képviselteti magát, akik munkájuk és tanulmányaik mellett szakítanak időt a közös próbákra és fellépésekre.

Az előadások során használt díszletek, kellékek és jelmezek beszerzését közös erővel végezzük, ezeket legtöbbször otthonról hozzuk vagy ismerősöktől kérjük. Előadásaink ingyenesen látogathatóak.

Elsődleges célunk színvonalas és hiteles előadások színpadra vitele, amihez elengedhetetlennek tartjuk mind szakmai fejlődésünket (workshopokon, színjátszós táborokon való részvétellel). Elhatározásunk, hogy a színjátszó kör minél tovább működjön és összetartó csapatként dolgozhassunk önmagunk és a közösség szórakoztatására. Szeretnénk minél több helyre elvinni Mezőszentgyörgy jó hírét és bemutatni településünk sokoldalúságát. Feladatunknak tartjuk továbbá, hogy a színházi kultúrát elérhetővé tegyük mindenki számára. Kihasználva közösségformáló szerepünket, igyekszünk olyan darabokat választani, amelyek kielégítik a lehető legtöbb korosztály igényeit. Szórakoztató szellemiségű előadások színre vitelével a fiatalok kulturális nevelése, a színházi műveltség megteremtése és igényes szórakozás elérhetővé tétele a cél, továbbá, hogy az emberek szívesen és szeretettel járjanak színházba.